Specialisaties 

Schoonheidssalon Marion blijft op de hoogte van de laatste nieuwste behandel methodes en volgt de laatste innovaties op het gebied van schoonheidszorg. Zo heeft Marion de laatste jaren geïnvesteerd in het aanschaffen van apparatuur waarin zij achterstaat. Met het volgen van de nodige cursussen is zij goed op de hoogte van de apparatuur. 

 

Wil je hier meer over weten, kunt u hieronder meer informatie vinden betreft deze behandelingen. 

Definitief ontharen dmv IPL 

Bellabaci Cupping massage  

Definitief vetcellen verwijderen - Cryo21

DEFINITIEF ONTHAREN D.M.V. IPL

HOE WERKT DEFINITIEF ONTHAREN | Intense Pulsed Light (afgekort IPL) wil zeggen: 'een intensief gebruik van licht'. De lamp op de machine straalt een reeks van golflengtes uit welke doordringen tot in de haarwortel. Door de energie die hier uit voortkomt, wordt dit door het pigment van de haar in de wortel opgenomen en omgezet in warmte, hierdoor wordt het haarzakje vernietigd. Omdat haren in 3 fases groeien en alleen de anagene fase (groeifase) succesvol behandeld kan worden, zijn meerdere behandelingen noodzakelijk. Gemiddeld ziet men na 6 tot 8 behandelingen een blijvende haarreductie van 80 tot 90%. Het aantal behandelingen verschilt echter per huidtype en haarsoort. Helaas zijn grijze, witte, hele blonde en rode haren (nog) niet te behandelen. Deze haren bevatten geen of te weinig pigment om het licht naar de haarwortel te geleiden.

DEFINITIEVE ONTHARING | Definitief ontharen is een ideale techniek voor vrouwen die niet graag harsen en epileren, voor vrouwen die last hebben van ingegroeide haartjes, overbeharing of gênante haargroei zoals op de bovenlip of kin. Voor mannen is dit een oplossing wanneer ze met overmatige haargroei op het lichaam zitten zoals de bovenrug of de bovenarmen. Elk lichaamsdeel komt in aanmerking voor deze techniek.

HOE ZIET EEN IPL BEHANDELING ERUIT? | Tijdens de behandeling wordt een verkoelende gel aangebracht. Vervolgens wordt het gekoelde handstuk op de huid gebracht en kan de behandeling beginnen. Elke flits behandeld een huidoppervlak van 10 x 55 mm. Het ontharen is vrijwel pijnloos, maar goed te verdragen! Meestal wordt het gevoel vergeleken met het tikken van een elastiekje op de huid. Deze methode heeft als voordeel dat het gewenste gebied in een relatief korte tijd kan worden behandeld. Na de behandeling wordt een verzachtende aloë vera gel op de huid aangebracht. Door de veilige en goede apparatuur treedt er slechts zelden irritatie op.

GAAN ZONLICHT EN IPL SAMEN? | De flitslamp onthaart het best wanneer de huid van de patiënt zo licht mogelijk is. De cliënt mag 4 weken voor de behandeling niet meer zonnebaden of onder de zonnebank gaan. Hoe bruiner de huid, hoe meer licht geabsorbeerd wordt en hoe minder doeltreffend de lichtflits naar het haarzakje doorstoot. Ook 4 weken na de behandeling dient overmatige zon vermeden te worden of moet er een sunblock worden gebruikt wanneer de huid wordt blootgesteld aan zonlicht.

IS IPL ONTHARING GESCHIKT VOOR ALLE HUIDTYPEN? | Omdat de lichtstralen via het pigment naar de haarfollikels worden geleid, zijn mensen met een lichte huid en donkere haren het meest geschikt voor een behandeling met IPL. Helaas zijn, zoals hierboven vermeld, grijze, witte, hele blonde en rode haren (nog) niet te behandelen omdat deze haren geen of weinig pigment bevatten om het licht naar de haarwortel te geleiden.

WAT KUNT U VERWACHTEN VAN DE BEHANDELING | Per ontharingsbehandeling worden gemiddeld tussen de 10% en 20% van de totale bestaande beharing permanent verwijderd. Haren met een normale dikte zullen het eerst verdwijnen. Heel erg stugge haren zullen aanvankelijk alleen maar dunner worden om geleidelijk aan geheel te verdwijnen. Fijne haren bevatten weinig pigment en zullen meer behandelingen nodig hebben wanneer men deze ook kwijt wil. De pigmentloze haartjes zijn niet te behandelen. Haren die heel vaak geëpileerd werden met een pincet, hars, epilady of andere methoden waarbij de haren werden uitgetrokken, zullen gemiddeld 50% meer behandelingen nodig hebben, omdat door het frequente uitrukken heel wat haarfollikels misvormd en beschadigd raakten. Het licht van de IPL kan hierdoor minder makkelijk de haarbodem bereiken, zodat definitief ontharen meer behandelingen vereist. Hoeveel behandelingen iemand nodig heeft hangt dus van meerdere factoren af. Gemiddeld ziet men 80 tot 90% haarreductie na gemiddeld 8 behandelingen, verspreid over 6 maanden tot een jaar. (Bij stugge haren in het gelaat zijn vaak meerdere behandelingen nodig.

WAT ZIJN DE BIJWERKINGEN VAN EEN IPL ONTHARINGSBEHANDELING? | Tijdens de definitieve IPL ontharing ervaren cliënten weinig tot geen last. Vlak na de flitslamp ontharing kan de huid gedurende enkele uren soms wat roze en gevoelig zijn. Dit gaat spontaan voorbij. Zeer zelden kan er na de haarverwijdering een tijdelijke pigmentverandering optreden. Door de ingebouwde waterkoeling van de IPL is de kans op bijwerkingen minimaal! Direct na de IPL ontharing behandeling kunnen de dagelijkse bezigheden voortgezet worden.


BELLABACI CUPPING MASSAGE 

WAT IS DE BELLABACI CUPPING MASSAGE? | De Bellabaci massage is een gemoderniseerde en vereenvoudigde versie van de oude traditionele Chinese cupping therapie. Deze massage wordt gedaan met behulp van Bellabaci siliconen vacuüm cups. Door in het midden van de cup te knijpen en op de huid te plaatsen ontstaat er in de cup een vacuüm wanneer deze langzaam wordt los gelaten, hiermee masseert u de huid. Dit heeft een ontspannende en helende werking.

VOORDELEN VAN DE BELLABACI MASSAGE | De huid wordt steviger, de productie van collageen en elastine wordt gestimuleerd, het verbetert de doorbloeding van de huid, het vermindert fijne lijntjes, het draineert vochtwallen onder de ogen, het maakt verklevingen los, het verbetert de opname van werkstoffen, het heeft een ontgiftende werking, het verzacht en verbetert littekenweefsel, het verbetert cellulitis en striae en het is voor pijnlijke en gespannen spieren.

DE VOORDELEN VAN DE BELLABACI 

- Ze zijn gemaakt van hoogwaardige medicinale siliconen

- Ze zijn doorzichtig waardoor je goed kunt zien wat er in de cup gebeurd.

- Ze breken niet, lange duurzaamheid.

- Omdat ze van siliconen gemaakt zijn kun je ze reguleren, dus mocht het te pijnlijk zijn dan knijp je in de cup waardoor het vacuüm los verminderd en je oppervlakkiger er mee kunt werken of je houdt de cup zelf iets ingeknepen zodat je hem zelf kunt reguleren.

- Er zijn zachte-, medium-, en harde cups. Hoe harder de cup, hoe meer vacuüm hij trekt als je de buiken van de cup tegen elkaar knijpt dan op de huid plaatst en los laat.

- Zacht – voor gevoelige huid, bij oedeem, rokershuid, oudere huid, lichte couperose, kleine spataderen, of gevoelig  voor spataderen.

- Hard – voor intensief gebruik, wanneer je dieper het weefsel wilt bereiken, schouder en rug klachten, bij sporters.

SCHOONMAKEN VAN DE CUPS | Het beste is om de cups af te spoelen met lauw water en te reinigen met een desinfectant handzeep. Niet laten weken, uitkoken of in vaatwasser. Gebruik van b.v. minerale oliën wordt ook afgeraden hierdoor kunnen de cups verkleuren.

INDICATIES EN CONTRA-INDICATIES | Belangrijk is om te weten dat er indicaties en contra-indicaties zijn. Indicaties is wanneer je wel cupping mag toepassen en contra-indicaties is wanneer je geen cupping mag toepassen. 

Wat kun je behandelen met de Bellabaci cups (Indicaties) : Pijnlijke gespannen spieren, Cellulite, Migraine of hoofdpijn, Ontgiften, Verlies van elasticiteit van de huid, Striae, Littekenweefsel

Wanneer je geen cupping mag toepassen (Contra-indicaties) : Hernia,  Zwangerschap, Kanker, Spataderen, Diabetici 1, Ongecontroleerde hoge bloeddruk, Bloedverdunnende medicijnen (Ascal is geen probleem), Permanente fillers (gezicht)

 

LET OP | Cupping therapie vervangt geen enkele medische behandeling. Stop niet met medicatie en vraag altijd aan uw behandelaar of deze therapie veilig voor u is en geen kwaad doet bij een andere behandeling. Veiligheid voor alles, het gaat om uw gezondheid en uw welzijn. Neem ook altijd eerst contact op met u huisarts of behandelend arts.


CRYO21

Permanent verlost worden van die hardnekkige vetcellen? Nu is dat mogelijk met de Cryo21 therapie. Pijnloos en effectief. Het bijzondere aan Cryo21 is dat vetcellen die je zelf niet weg krijgt, wat je ook probeert, permanent verwijderd worden.

Definitief afrekenen met ongewenste vetcellen

Lichaamsvet is opgebouwd uit meerdere lagen. De onderste laag zit dicht op de spieren en kan worden verminderd door goede voeding en voldoende bewegen. De laag daarboven ligt net onder de huid en is een hardnekkige vetlaag die niet of nauwelijks is doorbloed en daardoor moeilijker aan te pakken is middels sport en gezonde voeding. Maar we willen er natuurlijk wel graag van af! Cryolipolyse rekent af met deze hardnekkige vetlaag door gecontroleerde koeling, een methode met wetenschappelijk bewezen resultaat. Als de cel eenmaal is afgebroken wordt deze via de natuurlijke weg uit ons lichaam verwijderd. De Cryo21 maakt gebruikt van het principe om de vetcellen af te breken en het lichaam opnieuw vorm te geven.

De werking van de Cryo21

Het effect van de Cryo21 wordt bereikt door de vetcellen ineens heel snel af te koelen. Zonder dat je een heel koud gevoel krijgt, daalt de temperatuur van de vetcellen die bestreden worden, van ongeveer 34 graden Celsius naar slechts 8 graden Celsius. Daar kunnen de vetcellen niet tegen en geleidelijk maar zeker, worden ze zo geëlimineerd. De vetcellen overleven de behandeling uiteindelijk niet, sterven af en worden door het lichaam op natuurlijke wijze afgevoerd. 

De kop van het Cryo21 apparaat heeft een temperatuur van -10 graden Celsius en kan in alle richtingen bewogen worden. Zo wordt voorkomen dat er rode- of blauwe plekken ontstaan. Deze behandeling duurt steeds maximaal 30 minuten en is volledig pijnloos, maar altijd effectief.

Wanneer is Cryolipolyse niet geschikt?

Bij een BMI hoger dan 30

Hartkwalen

Epilepsie en andere ernstige ziektes

Zwanger zijn of personen met obesitas

Weet u zeker dat het resultaat van deze behandeling blijvend is?

Ja. Doordat de vetcellen echt geëlimineerd worden en het lichaam verlaten, kan je met zekerheid stellen dat het behaalde resultaat ook een blijvend resultaat is. Andere behandelingen om vetcellen te bestrijden, elimineren alleen het vet uit de cel en niet de cel zelf. Als het ware worden de vetcellen dus ‘geleegd’. Op termijn kunnen deze zichzelf dus weer vullen, waardoor het probleem weer terugkeert. Met de Cryo21 behandeling is daar geen kans op.

De kop van het apparaat is -10 graden Celsius, bevriezen mijn cellen dan?

Nee, de kop veroorzaakt wel een soort ‘thermische schok’ voor de vetcellen, doordat deze heel snel afkoelen. De temperatuur van de cellen komt niet onder de 5 graden Celsius.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig om mijn buikje weg te krijgen?

Dat is afhankelijk van een aantal factoren, zoals: de tijd dat het vet er al zit en je leeftijd en conditie. Wat we wel weten is dat je per behandeling kan rekenen op een vermindering van zo’n 1 tot 2,5 cm. In de eerste twee weken na de behandeling worden alle vernietigde vetcellen door het lichaam afgevoerd. Tijdens deze periode verlies je ook nog ongeveer 1 cm.

Is de Cryo21 behandeling schadelijk voor de gezondheid?

Absoluut niet! De Italiaanse arts die het apparaat heeft ontwikkeld, heeft jarenlang allerlei tests uitgevoerd, voordat hij het apparaat op de markt bracht. De cellen die worden aangepakt door de Cryo21, zijn alleen vetcellen. Huid, organen e.d. worden door het apparaat niet geraakt.